Pátek 29. 11. 2013

 

Dan 7,2-14

2Daniel řekl: „Viděl jsem v nočním vidění, hle, čtyři nebeské větry rozbouřily Velké moře.
3A z moře vystoupila čtyři veliká zvířata, odlišná jedno od druhého.
4První bylo jako lev a mělo orlí křídla. Viděl jsem, že mu byla křídla oškubána, bylo pozvednuto od země a postaveno na nohy jako člověk a dáno mu lidské srdce.
5Hle, další zvíře, druhé, se podobalo medvědu. Bylo postaveno tváří k jedné straně. Mělo v tlamě mezi zuby tři žebra a bylo mu řečeno: ‚Vstaň a hojně se nažer masa!‘
6Potom jsem viděl, hle, další zvíře bylo jako levhart a mělo na hřbetě čtyři ptačí křídla. Bylo to zvíře čtyřhlavé a byla mu dána vladařská moc.
7Potom jsem v nočním vidění viděl, hle, čtvrté zvíře, strašné, příšerné a mimořádně mocné. Mělo veliké železné zuby, žralo a drtilo a zbytek rozšlapávalo svýma nohama. Bylo odlišné ode všech předešlých zvířat a mělo deset rohů.
8Prohlížel jsem rohy, a hle, vyrostl mezi nimi další malý roh a tři z dřívějších rohů byly před ním vyvráceny. Hle, na tom rohu byly oči jako oči lidské a ústa, která mluvila troufale.
9Viděl jsem, že byly postaveny stolce a že usedl Věkovitý. Jeho oblek byl bílý jako sníh, vlasy jeho hlavy jako čistá vlna, jeho stolec – plameny ohně, jeho kola – hořící oheň.
10Řeka ohnivá proudila a vycházela od něho, tisíce tisíců sloužily jemu a desetitisíce desetitisíců stály před ním. Zasedl soud a byly otevřeny knihy.
11Tu jsem viděl, že pro ta troufalá slova, která roh mluvil, viděl jsem, že to zvíře bylo zabito, jeho tělo zničeno a dáno k spálení ohněm.
12Zbylým zvířatům odňali jejich vladařskou moc a byl jim ponechán život do určité doby a času.
13Viděl jsem v nočním vidění, hle, s nebeskými oblaky přicházel jakoby Syn člověka; došel až k Věkovitému, přivedli ho k němu.
14A byla mu dána vladařská moc, sláva a království, aby ho uctívali všichni lidé různých národností a jazyků. Jeho vladařská moc je moc věčná, která nepomine, a jeho království nebude zničeno.“

Komentář: Dan 7,2-14
Setkej se dnes s tím, kterému "byla dána moc, sláva i království" a nech se poslat - sloužit svým bratřím a sestrám.

Dan 3

viz 25. 11. 2013

Lk 21,29-33

29Vypravoval jim podobenství: „Podívejte se na fíkovník nebo na jiný strom:
30Když se už zelenají, sami víte, že léto je blízko.
31Tak i vy, až uvidíte, že se toto děje, vězte, že je blízko království Boží.
32Amen, pravím vám, že nepomine toto pokolení, než se to všechno stane.
33Nebe a země pominou, ale má slova nikdy nepominou.

*************************************************************

Bible21

Dan 7,2-14

Budoucí království
2Já Daniel jsem v noci měl toto vidění: Hle, spatřil jsem, jak nad velikým mořem bouří čtyři nebeské větry. 3Vtom se z moře vynořily čtyři obrovské šelmy, každá jiná.4První vypadala jako lev, ale měla orlí křídla. Potom jsem viděl, jak jí ta křídla byla vylomena; byla zvednuta ze země, takže stála na nohách jako člověk, a dostala lidské srdce.5A hle, vtom se objevila druhá šelma, podobná medvědu. Na jedné straně byla vztyčená, v zubech držela tři žebra a bylo jí řečeno: „Vstaň, sežer mnoho těl!“6Díval jsem se dál a hle, objevila se další šelma, podobná pardálu, ale na zádech měla čtyři ptačí křídla. Měla čtyři hlavy a byla jí dána moc.7Potom to noční vidění pokračovalo a hle, spatřil jsem čtvrtou šelmu. Byla děsivá a hrozná a měla strašnou sílu. Svými obrovskými železnými zuby hltala a drtila a zbytek rozdupávala nohama. Lišila se od všech šelem, které ji předcházely, a měla deset rohů. 8Když jsem ty rohy pozoroval, hle, začal mezi nimi růst jiný, malý roh a tři z těch dřívějších rohů byly vyvráceny, aby mu udělaly místo. Na tom rohu jsem spatřil jakoby lidské oči a ústa, jež vedla pyšné řeči.9Díval jsem se dál a uviděl toto:Byly rozestaveny trůnya Odvěký se posadil.Roucho měl bílé jako sníh,vlasy na hlavě jak vlnu beránčí.Jeho trůn – žhnoucí plamenya jeho kola – oheň hořící!10Proud ohnivé řeky od něj vychází,miliony jsou jeho sloužícícha miliardy před ním stojících.Soudní dvůr se posadila byly otevřeny knihy.11Díval jsem se dál, neboť jsem slyšel, jaké pyšné řeči vedl onen malý roh. Vtom jsem uviděl, jak ta šelma byla zabita a její tělo vydáno zkáze v plamenech. 12Ostatní šelmy směly ještě určitou dobu zůstat naživu, byly však zbaveny své moci.13Potom to noční vidění pokračovalo:Hle, přichází s nebeskými oblakysynu člověka podobný.Před Odvěkého předstoupil,před jeho tvář ho přivedli.14Byla mu dána vláda, sláva i království,aby jej ctili všichni lidé, národy i jazyky.Jeho vláda je věčná – nikdy neskončí,jeho království se nezhroutí!

Dan 3

viz 25. 11. 2013

Lk 21,29-33

Příchod Syna člověka
29Tehdy jim řekl podobenství: „Podívejte se na fíkovník a ostatní stromy. 30Když vidíte, jak pučí, sami víte, že se blíží léto. 31Stejně tak, až uvidíte, jak se dějí tyto věci, vězte, že se blíží Boží království! 32Amen, říkám vám, že to pokolení nepomine, dokud se to všechno nestane. 33Nebe a země pominou, ale má slova nikdy nepominou.

*************************************************************

www.pastorace.cz/dennicitat

Vyznání hříchů nám přináší pokoj (Papež František)

Vyznání hříchů pro nás může být náročné, přináší nám ale pokoj. Jsme hříšníci a potřebujeme Boží odpuštění.

Tweet papeže Františka 18. 11. 2013

in English:
Confessing our sins may be difficult for us, but it brings us peace. 
We are sinners, and we need God’s forgiveness.

Deutsch:
Unsere Sünden zu beichten, verlangt uns etwas ab, aber es bringt uns den Frieden.
Wir sind Sünder und brauchen die Vergebung Gottes.

*************************************************************

Zdroj: ČEP+www.bible21.cz+www.pastorace.cz

Zobrazeno 665×

Komentáře

Simona Procházková (Delfinium)

A tímto se loučím, pro následující dobu očekávání Příchodu Krista, se Signaly i všemi, které mi skrze Signály dal Pán poznat. Díky Bohu za Vás všechny!+

A přeji vám (nám) všem požehnaný adventní čas +
Ať s každou zapalující se svíčkou na adventním věnci přichází do vašeho života více světla, lásky, naděje ...
a v trpělivosti, odvaze a pevným krokem můžeme kráčet i se svými blízkými / bližními na cestě k jesličkám ;o)
Ať Pán dá prožít hlubokou radost ze setkání s Ním jako Nadějí, Láskou, Něhou, Pokojem, Světlem, Vzorem, Pokorou, Spásou, Pomocí (v boji s hříchem)...

Matko Boží, Panno Maria, prosím, oroduj za nás hříšné,
ať nikdy neztratíme odvahu k hledání a nalézání Tvého Syna
ať v tento (ani žádný další) čas není nikdo z nás opuštěný a nemocný
ať každý jdeme správnou cestou a nikdo z nás nemine cíl
ať každé slovo Tvého Syna padne na úrodnou půdu a vydává takový výnos, který bude k užitku Bohu, bližním i nám samým
ať se v následujícím čase můžeme i zde scházet s pokojem, moudrostí, láskou, trpělivostí, vzájemnou úctou... a získávat a poznávat a rozdávat a předávat a sdílet zkušenosti, radost, a růst v poznání Tvého Syna Hospodina
...

prosí S.A.A.
+++
Buď vůle Boží

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková